Vesti, O Nama,Filmografija, Festival Mister Vorky

недеља, 18. јануар 2015.

FILMSKO VEČE


VORKY TEAM RUMA

PREDSTAVLJA
OMNIBUS FILM
EXquisite Corpse Cinema


SRPSKA PREMIJERA
NEDELJA, 25. JANUAR 2015, MALA DVORANA KC-A, 20h, ULAZ SLOBODAN

EXQUISITE CORPSE CINEMA je filmski/video projekat iniciran od strane autorke eksperimentalnih filmova Salise Hughes iz Sijetla, SAD, koja je bila gošća Vorki tima u jesen 2013. godine.

U projektu je učestvovalo 13 autora, koji su imali za zadatak da realizuju kratki film/video u dužini od 2 do 5 minuta, uz unapred određen prvi i zadnji kadar njihovog dela pri tom ne znajući zadatke ostalih autora. Tako je nastao neobičan filmski/video omnibus projekat koji je premijerno prikazan u bioskopu Grand Illusion u Sijetlu, 9. decembra. Pored 11 američkih autora i autora iz Velike Britanije u realizaciji ovog projekta je bila uključena i ekipa Vorki tima.

Na trominutnom video projektu pod nazivom “Maske”, u ulozi glavne protagonistkinje pojavljuje se Sanela Milošević. Režiju i montažu potpisuje Milan Milosavljević, kameru Vladimir Eremić, muziku Rage Blanche, kao saradnici na projektu potpisani su Jovan Sretenović, Petar Vakić, Dragan Cakić, Miloš Korać i Marko Kostić (kao recenzent projekta).  Vorki tim se zahvaljuje Đorđu Boškoviću i Zavičajnom muzeju Ruma na saradnji.

Svi autori:
Gretchen Burger (Seattle, WA), Caryn Cline (Seattle, WA), Salise Hughes (Seattle, WA), Reed O’Beirne (Seattle, WA), Eric Ostrowski (Seattle, WA), Arto Polus (Newcastle, UK), Ben Popp (Portland, OR), Kathleen Quillian (San Francisco, CA), Kelly Sears (Boulder, CO), Andy Spletzer (Seattle, WA), Vorky Team (Ruma, Serbia), Dustin Zemel (Baton Rouge, LA), Robert Zverina (Kaupo, HI)

U toku meseca januara, pored projekcije u rumskom Kulturnom centru, projekat će biti prikazan u bioskopima u Njukaslu, Beogradu i San Francisku.


Trajanje: 45 minuta



ОРГАНИЗАЦИЈА ВОРКИ ТИМ РУМА,
ТЕХНИЧКА ПОДРШКА КУЛТУРНИ ЦЕНТАР РУМА




Нема коментара:

Постави коментар