Vesti, O Nama,Filmografija, Festival Mister Vorky

недеља, 22. фебруар 2015.

INFORMATIVNI INTERNET PORTAL RUME


10 minuta o Rumi - Dragan Cakić

piše i uređuje
BRANISLAV STOKIĆ



Emisija "10 minuta o Rumi" fokusirana je na Rumljane koji se bave različitim poslovima u oblasti sporta, kulture, umetnosti. Doprinos zdravijem i lepšem pogledu na svet i na svoj grad, kao i promocija grada kroz delatnosti kojima se bave bili su jedni od glavnih kriterijuma za odabir gostiju.

Predstavljamo Vam Dragana Cakića, jednog od osnivača Kino Kluba Vorky Team Ruma, reditelja, glumca amatera. Dragan je rođen u Inđiji ali je većinu svog života proveo u Rumi. Elektrotehničku srednju školu završio je u Novom Sadu, a 2004. godine pozorišnu i lutkarsku režiju na Novosadskom lutkarskom studiju, u klasi profesora Tibora Vajde.

Od 1987. je uključen u umetnička dešavanja u Rumi, najpre kao glumac, a kasnije i kao reditelj. Takođe jedan je od osnivača Gradskog pozorišta Ruma i Trema festa. Pravio je glumačke radionice i izveo nekoliko generacija glumaca od kojih su danas neki i profesionalni glumci. Kao radio voditelj bavio se pozorištem i filmom na Radio Sremu, u Rumi (1995-1998). Zajedno sa Milanom Milosavljevićem 2005. je osnovao Kino klub Vorky Team, u znak sećanja na velikog filmskog umetnika Slavoljuba-Slavka Vorkapića, rodjenog u Dobrincima. Do sada je snimio tri filma: Jutro, Ulazak voza u stanicu Ruma i Ruke.

U martu 2014. organizovao je i Međunarodni festival jednominutnog filma MISTER VORKY, u čast 120 godina od rođenja Slavka Vorkapića. Tokom 2014. godine organizovao je čitav niz manifestacija, odnosno filmskih večeri (Francuski filmski karavan, Putujući bioskop-Ciklus nemačkih filmova, Ciklus savemenih ruskih filmova, Festival Slobodna zona u Rumi, Beldocs eho u Rumi itd...). Živi i radi u Rumi.

Novi intervju - Dragan Cakić, ako ste se pitali ko stoji iza odličnih projekcija Francuskog filmskog karavana, Beldocsa, festivala Mister Vorky i još mnogo toga...pogledajte!





Нема коментара:

Постави коментар