Vesti, O Nama,Filmografija, Festival Mister Vorky

уторак, 19. мај 2015.

TURNEJA "SLOBODNE ZONE" KROZ SRBIJU

VORKY TEAM RUMA

PREDSTAVLJA








TURNEJA “SLOBODNE ZONE” U 40 GRADOVA SRBIJE!

Filmski festival Slobodna zona ponovo kreće na Turneju na kojoj će posetititi preko 40  gradova Srbije. Posetioci projekcija će tokom maja i juna imati priliku da vide izbor od 5 filmova koje je beogradska publika izglasala za najbolje na poslednjem, desetom izdanju festivala, koji je u novembru 2014. godine posetilo više od 23 000 gledalaca. Realizaciju ovogodišnje Turneje su podržali Erste banka i Movies that matters .
Na programu će se naći pobednik po izboru publike film So zemlje, nemačkog reditelja Vima Vendersa, koji obrađuje 40 godina bogate karijere fotografa Sebastia Salgada i njegovo putovanje kontinentima prateći večno menjajuće čovečanstvo, svedočeći svojim aparatom nekim od najznačajnijih događaja skorije istorije. Film kojim je svečano otvorena deseta jubilarna Slobodna zona pred prepunim Sava Centrom i koji je doživeo četiri festivalske reprize na zahtev publike, 20 000 Dana na Zemlji, rediteljskog dvojca Ijana Forsajta i Džejn Polard, prati muzičara i autora Nika Kejva i njegov dvadesethiljaditi dan života, takođe će biti predstavljen publici širom Srbije. Film pruža iznenađujuće iskren uvid u umetnički proces, bavi se pitanjem šta nas čini onim što jesmo i slavi moć transformacije koju nam kreativnost nudi.
Publika će imati priliku da vidi i poslednji film priznatog palestinskog , Hani Abu Asada, Omar, napeti triler koji drži pažnju od početka do kraja o izdaji, navodnoj i realnoj, u okupiranim teritorijama Palestine.
Na repertoaru ovogodišnje Turneje nalazi se i ostvarenje islandskog reditelja, Benedikta Erlingsona O konjima i ljudima, urnebesan i čudesan debitantski film i jedinstvena oda vezi izmedju ljudi i konja na Islandu, kao i dokumentarni film Huberta Saupera, Dolazimo kao prijatelji, koji raskrinkava podmukle metode savremenog kolonijalizma.
Poseban deo programa činiće filmovi koji se bave migrantima, u čijem sklopu će biti prikazani filmovi Timbuktu, Abrerahmana Sisakoa i LogBook Serbistan, Želimira Žilnika. Timbuktu se bavi dinamikom između stanovnika afričkog grada koji se našao na udaru islamskih ekstremista, dok LogBook Serbistan obrađuje sudbine ilegalnih imigranata koji traže azil u Srbiji. Ova dva filma će se u saradnji i podršku Grupe 484 prikazati u u Mladenovcu, Loznici, Subotici i Vranju.
Prve stanice na turneji Slobodne zone su Smederevo i Zaječar, a odmah iza njih slede: Čačak, Dimitrovgrad, Bečej, Bačka Palanka, Novi Pazar, Požega, Subotica, Pančevo, Ruma, Loznica, Lazarevac, Sombor,  Petrovac na Mlavi, Gornji Milanovac, Kruševac, Darosava, Vranje, Bor, Prijepolje, Vršac, Mladenovac, Zrenjanin, Inđija, Paraćin, Leskovac, Negotin, Odžaci, Novi Bečej, Kanjiža, Mokrin, Aranđelovac, Prokuplje, Valjevo, Užice, Šabac, Loznica, Sremska Mitrovica, Obrenovac, Darosava.


Publika u Rumi će od 25. do 27. maja videti sledeća 3 filma:
25.maj O KONJIMA I LJUDIMA
26. maj OMAR
27. maj DOLAZIMO KAO PRIJATELJI

napomena: 
filmovi: So zemlje i 20.000 dana na zemlji, već su igrali u bioskopu KC Ruma, i zbog toga  se neće prikazivati u sklopu TURNEJE u Rumi, Hvala na razumevanju. 

Нема коментара:

Постави коментар