Vesti, O Nama,Filmografija, Festival Mister Vorky

четвртак, 11. фебруар 2016.

FILMSKO VEČE: SRPSKA PREMIJERA

VORKY TEAM RUMA

PREDSTAVLJA
OMNIBUS FILM

The Spaces Between Cities


SRPSKA PREMIJERA
NEDELJA, 21. FEBRUAR 2016, MALA DVORANA KC-A, 20h, ULAZ SLOBODAN

The Spaces Between Cities je drugi filmski/video projekat, posle prošlogodišnjeg EXQUISITE CORPSE CINEMA, iniciran od strane autorke eksperimentalnih filmova Salise Hughes iz Sijetla, SAD, koja je bila gošća Vorki tima u jesen 2013. godine.


U projektu je učestvovalo 20 autora, sa 4 kontinenta, koji su imali za zadatak da realizuju kratki film/video u dužini od 2 do 5 minuta, uz unapred određen prvi i zadnji kadar njihovog dela pri tom ne znajući zadatke ostalih autora. Tako je nastao neobičan filmski/video omnibus projekat koji je premijerno prikazan u bioskopu Grand Illusion u Sijetlu, 8. decembra 2015. Pored američkih, kanadskih, čileanskih, španskih, nemačkih i južno korejskih autora u realizaciji ovog projekta su bili uključeni i autori iz Srbije, i to po drugi put Vorki tim Ruma.


Svi autori: Pip Chodorov, Charles Chadwick, Kate Lain, Amy Bassin & Mark Bickley, Reed O'Beirne, Konstantinos-Antonios Goutos, Stephen Broomer, Salise Hughes, Douglas Katelus, Blanca Rego, Arto Polus, Robert Zverina, Margaret Rorison, Dustin Zemel, Ben Popp, Insa Langhorst, Anna Kipervaser, Pablo Molina Guerrero, Milan Milosavljević, Jesse Malmed.


Trajanje: 75 minuta





Organizacija: Vorky team Ruma
Tehnička podrška: Kulturni centar Ruma




Нема коментара:

Постави коментар