Vesti, O Nama,Filmografija, Festival Mister Vorky

понедељак, 2. мај 2016.

10. TURNEJA "SLOBODNE ZONE" KROZ SRBIJU

VORKY TEAM RUMA

PREDSTAVLJA



Gledaoci u Rumi će od 8. do 11. maja, u KC-u, veliki hol,  od 20h, videti sledeća 3 dokumentarna filma:

8.maja   DUGME OD SEDEFA
9. maja  PLES SA MARIJOM
11. maja THE YES MEN SU REVOLTIRANI

ulaz na sve projekcije besplatan

Filmski festival Slobodna Zona ponovo kreće na svoju novu Turneju po gradovima Srbije.

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da će  tri od pet najboljih filmova sa našeg 11. festivalskog programa, održanog od 5. do 10. novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, po izboru publike i selektora festivala, biti prikazani i u ostalim gradovima Srbije, u saradnji sa lokalnim nevladinim organizacijama i kulturnim centrima.

Ovom prilikom vas pozivamo da nam se pridružite u realizaciji 10. Turneje Slobodne Zone.

Predvodnik ovogodišnjeg izbora filmova, koji će u toku aprila, maja i juna obići Srbiju, je do sada najubedljiviji pobednik festivala po glasovima publike, Dugme od sedefa, film čuvenog čileanskog reditelja Patrisija Guzmana. Ovaj vizuelno fascinantan dokumantarni film spaja neverovatne činjenice o značaju vode za čovečanstvo, dok se istovremeno okreće ugroženoj zajednici kojoj je istorija oduzela glas - domorodačkom stanovništvu čileanske Patagonije.

Film Ples sa Marijom  posebno je iznenađenje 11. Slobodne Zone, sa projekcijama prepunih oduševljenom publikom i pratećim višeminutnim ovacijama. Film predstavlja Mariju Fuks, argentinsku plesačicu, koja je ceo život provela obučavajući ljude svih životnih doba plesu, dobrobiti muzike i pokreta za ljudsko telo i duh, naročito onih sa mentalnim i fizičkim poteškoćama. Na pragu devedesete godine, Marija se suočava sa ograničenjima koje joj sopstveno telo nameće i otkriva da sama sebi postaje najzahtevniji učenik.

The Yes Men su revoltirani, ekološki dokumentarni film o aktivističkom dvojcu The Yes Men i njihovoj višegodišnjoj beskompromisnoj borbi za podizanje svesti o uticaju nehajne industrije na klimatske promene, putem duhovitih spletki i urnebesnih prevara svetskih korporacija i vladinih institucija.




Lokalni  partner: VORKY TEAM RUMA
Tehnička podrška: KULTURNI CENTAR RUMA

1 коментар:

  1. У колико је сати, данас среде 11. маја 2016. године приказивање филма наслова : ,,THE YES MEN SU REVOLTIRANI" !? Иначе зовем се Владимир Лалић и гледао сам задњи од финских филмова ове године.

    ОдговориИзбриши